Familia Traditionala vs Familia Diversificata. Cu si despre referendum intr-o statistica judeteana in Bacau  

O statistică Județeană împreună cu echipa tehnica de la Canalul TWEET ME al Asociației Mișcarea Neopăgânilor din România MNR, Departamentul Administrație Web ne oferă o viziune clară asupra eșecului referendumului inițiat de Coaliția pentru Familie, cât și asupra cauzelor ce au ajuns să susțină acest demers populist .

Advertisements

Binecuvântat să fie ! 

Sunt Olteanu Cosmin, blogger si activist LGBT în județul Bacău .

Având în vedere că un subiect sensibil ocupă primele pagini din presa românească, am decis să fac o statistică Județeană împreună cu echipa tehnica de la Canalul TWEET ME al Asociației Mișcarea Neopăgânilor din România (MNR), Departamentul Administrație Web .

Cercetarea noastră, terminată în luna iunie ne-a conferit o viziune mai clară a opiniilor legate de acceptarea sau nu a famiiilor unisex . Echipa noastră a activat in mediul online prin chestionare și în mediul off-line prin cercetătorii de piață. 
Datele au fost evaluate și acum am decis să le punem la dispoziția opiniei publice . Acestea arată o realitate îmbucurătoare la nivelul județului Bacău ce promite multe .

Persoanele interviate provin atât din mediul rural, cât și urban unde se observa reale discrepanțe. În mediul rural mulți nu știu despre ce e vorba sau nu doresc să audă de legături unisex, în timp ce în mediul urban se observă o mentalitate vestică, deschisă spre aceste tipuri de relații .

Vârsta și educația joaca un rol covârșitor, putându-se evidenția o mai mare deschidere dinspre tineret, reprezentat de categoria de vârstă cuprinsă între 16-45 ani . Totusi sunt și mici excepții, ale unor persoane ce nu se inscriu în această categorie, însă mediul unde au lucrat sau mediul familial le-au modificat părerea .

Religia deasemenea joacă și va juca un rol important. Se disting câteva categorii aici. Monoteiştii conservatori reprezentați de creștini, musulmani și evrei au o părere contra acestor lucruri, în timp ce adeptii monoteişti progresişti, cât și ateii și păgânii politeiști acceptă și susțin acest tip de familie unisex .

În concluzie, șansele ca referendumul sa treacă, dacă extrapolăm datele din județul Bacău sunt nule .

Trebuie să înțelegem totuși, că familiile trebuie constituite pe baza dragostei, nu a genului partenerilor și trebuie să fie protejate de lege pentru a rezista în fața unor probleme ce pot interveni .

Author: Asociația MNR

Site-ul Oficial al Organizației Mișcarea Neopaganilor din România - MNR .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s