Generația la Răscruce de Drum . Între nou și vechi

O generație la răscruce de drum, o generație informată, care a ales un drum progresist, întâmpina greutăți cu o generație, care nu mai ține pasul și se retrage în conservatorismul său .
Un subiect ce vreau să îl discutăm și să îl conturăm împreună .

STAY CURIOUS, STAY HUNGRY !

Advertisements

Binecuvântat Să Fie și bine v-am găsit, dragilor, iarăși aici pe platforma de blogging de WordPress !


Eu sunt Olteanu Cosmin, tânăr și în același timp, unul din cei ce doresc să dea culoare generației mele și țării ce cu onoare o servesc !

Am decis să discutăm împreună un subiect, un subiect de actualitate, controversat, ce reînvie mereu, când se produce o renunțare la un set de valori, și o adoptare a unui set de valori, dar mai ales un subiect sensibil pentru anumite grupuri de persoane, ce mulți le caracterizăm ca grupări conservatorice/fundamentaliste/înapoiate sau învechite .

Azi,  nu ne mai învârtim după coadă, asemenea câinilor, ci o să trecem în revista câteva aspecte, cât și clarificăm aceste aspecte .

O să incepem cu contextul istoric, la nivel național, al României, care În procentaj de aprox. 80 %, conform statisticilor din Recensământul din anul 2011, este grupată pe o categorie de vârstă, cuprinsă intre 45-80 ani .

Concepțiile majoritare ale acestor persoane, ținând de educația lor, sunt din punctul tinerilor, niște concepții ce nu mai se pliază cu noile mentalități care au patruns in spațiul românesc, dupa perioada ’89 și cu precădere dupa Marea Revoluție Informatică de la începutul mileniului, anului 2000 .

Aceste chestiuni duc la diverse conflicte pe diferite paliere ale activității si ierarhiei sociale . Ele se evidențiază încă din copilărie și se acutizează în adolescență, atunci cand tânărul începe să aibă diferite comportamente sau concepții, caracterizate de către părinții ca înrăiri, lucruri necurate ori ipertinență, dovedind astfel că adulții nu mai pot ține pasul și situația sub control, în fața situațiilor noi, cât și să trateze subiectul, renunțând la trecerea acestor chestiuni prin prisma valorilor personale . Acele familii, care din fericire nu s-au confruntat cu astfel de situații, ori nu au avut un tânăr, care să le aducă la lumină astfel de subiecte sau au reușit să înțeleagă noile curente contemporane . 

Aceleași probleme se fac cunoscute și in alte medii sociale, cu care tânărul interacționează, acesta fiind mediul educațional, unde cadrele didactice ori materialul didactic nu mai corespunde cu noile descoperiri științifice ori concepții democratice . În cazul de față pe lângă această diferență mare între educația didactică, cu carențe grave și cadrele didactice care dețin reminiscențe din perioada comunistă, în care au fost școlarizați, se întâlnesc cu precădere cazuri de discriminare rasială, pe criteriu de sex, handicap sau mai recent orientare sexuală, cazuri care în ultimul timp nu mai pot fi mușamalizate de unitățile de învățământ, însă afectează grav imaginea națională și procesul educațional . 

Problemele se găsesc și la locurile de muncă, însă se conturează o democratizare a mentalităților existente în locurile de muncă și se evidențiază o existență foarte mică sau inexistența a situațiilor de conflict profesionale între angajați, bazate pe discrepanța mentalităților conservatorice, cu cele progresiste .

E cert, faptul că, România și cetățenii ei au inceput să transcrie democrația de pe hârtie în cotidianul social .

În același timp,  se evidențiază o datorie pe care tinerii o au față de patria mamă, de a ajuta la democratizarea, reforma și evoluția mentalului colectiv în țara lor și să pună o cărămidă la construirea unei Românii democratice, diverse, onorabile și cu o economie bogată, care să crească implicit nivelul de trai si fericire al oamenilor .

Acest demers cronofag, va reuși numai prin perseverență si implicare . 

Până atunci, ” STAY HUNGRY, STAY CURIOS ! ” 
Blogger Olteanu Cosmin, Tânăr implicat în reforma României 

Author: Asociația MNR

Site-ul Oficial al Organizației Mișcarea Neopaganilor din România - MNR .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s